[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu îl invită pe ministrul Brînzan la audieri
26 Septembrie

Deputatul fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Andrian Candu, împreună cu fracțiunea PDM, îl invită pe ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, la audieri, mâine, la ora 15:00, la Parlament, transmite CURENTUL.

Motivul invitației sunt proiectele care sunt derulate în țară și care, potrivit lui Andrian Candu, din diferite motive nu au nici un progres la implementare.

„Dacă dumnealui nu poate mâine, îl invităm în oricare altă zi, să ne spună prealabil când și la ce oră, să discutăm aceste subiecte de actualitate și să propunem soluții”, a spus Andrian Candu.

La concret, Andrian Candu s-a referit la intențiile unor investitori străini de a pleca din R. Moldova, ceea ce ar fi un semnal prost pentru alți investitori, dar și la „Arena Națională” și sectorul energetic.

„Deja sunt informații că – companii din sectorul bancar, textilelor, comerț sunt pe cale să-și închidă afacerile și să plece din R. Moldova. Acesta e un semnal prost pentru alți investitori. De asemenea, auzim des de proiectul „Arena Națională”, precum că nu ar exista nici un plan de dezvoltare. Planurile de dezvoltare, modalitatea de administrare și cum se dezvoltă întregul proiect sunt și trebuiau discutate cu echipa care era în procesul de implementare. Din iunie până în septembrie nu ați făcut nimic ca să administrați corect procesul. Știm și despre pericolul ca țara să rămână fără gaz, dar la Guvern există un document care are soluții pentru astfel de situații de criză”, a spus Andrian Candu.

În context, deputatul a făcut unele aprecieri ale celor 100 de zile ale noului Guvern.

„Am avut unele așteptări și mulți cetățeni au avut. Am crezut că intențiile bune se vor regăsi în acțiuni bune. Am crezut și m-am așteptat ca Maia Sandu să acționeze ca un profesionist și să ia lucrurile în serios. La începutul Raportului am crezut că este o glumă, aveam impresia că suntem la emisiunea „Ora de Râs”. Acest Raport, din punct de vedere al realizărilor, e unul dintre cele mai proaste”, a spus Andrian Candu.

Democratul a subliniat o realizare a Guvernului.

„Au reușit să îmbunătățească relațiile cu Federația Rusă. Pentru acest lucru chiar bravo, au reușit ceea ce noi nu am reușit”, a spus Candu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților