[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu dă replică Maiei Sandu: „Pot sa înțeleg criza de idei prin care trece”
3 Februarie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat reacția președintei PAS, Maia Sandu, privind proiectul tichetelor în masă, transmite CURENTUL.

Maia Sandu a numit inițiativa umilitoare pentru cetățeni și o „ușă pentru evaziunile fiscale”.

În replică, Andrian Candu i-a reproșat liderei PAS precum că a făcut o gafă, explicând, într-o postare pe o rețea de socializare, că cel mai mare beneficiu al tichetelor de masă este combaterea fenomenului salariilor în plic, dar și evaziunea fiscală.

„După ce a încercat să blocheze Acordul cu FMI, în speranța că cetățenii vor rămâne fără pensii și salarii, și o criza socială i-ar deschide drumul spre putere, doamna Sandu recidivează. De această dată o supăra propunerea privind tichetele de masă, care pe lângă beneficiile pe care le poate aduce în mod direct oamenilor, combate și fenomenul salariilor la plic, implicit, evaziunea fiscală”, scrie Andrian Candu.

Totodată, Andrian Candu a specificat că, acest sistem funcționează de ani buni în Europa, iar Maia Sandu doar încearcă să blocheze o inițiativă benefică cetățenilor.

„Doamna Sandu a dorit să fie Prim Ministru, apoi Președinte, a lucrat la Banca Mondială, se așteaptă de la ea sa fie mai informată, să știe că acest sistem al tichetelor de masă funcționează de peste 60 de ani în Europa, cu succes și beneficii pentru cetățeni. Cred însă că e mai grav, în cazul declarației doamnei Sandu nu vorbim de neștiință, ci pur și simplu de niște minciuni conștient spuse prin care speră să blocheze o inițiativă care ar aduce beneficii cetățenilor. Pot sa înțeleg criza de idei prin care trece, înțeleg și obsesia ei față de Partidul Democrat, dar nu înțeleg ce are împotriva cetățenilor? Un fel de politică la PAS?!”, scrie Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților