[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: „Avem obligația să asigurăm alegeri parlamentare libere, corecte și transparente”
21 Septembrie

Progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene au fost prezentate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului, Andrian Candu cu Președinta Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaard, informează CURENTUL.

„Cele mai importante reforme țin de asigurarea respectării statului de drept în Republica Moldova și buna funcționare a instituțiilor democratice. Există voință politică pentru realizarea acestui obiectiv. Avem obligația să asigurăm alegeri parlamentare libere, corecte și transparente. Vom întreprinde acțiuni pentru ca factorii externi să nu intervină în procesul electoral”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, discuțiile au vizat aspecte legate de controlul parlamentar, lupta cu corupția, asigurarea transparenței instituției legislative, colaborarea cu societatea civilă și instituțiile mass-media, precum și proiectele naționale implementate de autorități.

Pia Kjærsgaard a vizitat sala de ședințe plenare și a lăsat un mesaj în Cartea de onoare a Parlamentului.

De menționat că, Președinta Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaard efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 19-21 septembrie 2018, la invitația făcută de Andrian Candu la începutul acestui an în timpul vizitei în Copenhaga.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților