[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu a solicitat mai multe audieri în Parlament
4 Februarie

Liderul Grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu a solicitat includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a mai multor audieri, transmite CURENTUL.

Andrian Candu a menționat că se cere o informație despre situația criminogenă în țară.

„În fiecare zi vedem știri și noutăți legate de situația criminogenă din țară. Demersurile în adresa Ministerului sau autorităților nu sunt operative să ne prezinte informația cum stau lucrurile într-adevăr. Solicităm ca pentru săptămâna viitoare domnul ministru sau conducerea Ministerului să vină în Parlament pentru a ne informa, dar și să prezinte unele date statistice”, a spus Andrian Candu.

Propunerea a obținut 34 de voturi și nu a fost inclusă în agendă.

De asemenea, deputatul a solicitat audierea MSMPS, AMDM și Agenției pentru Sănătate Publică pentru a informa ce se întâmplă cu procesul de vaccinare a populației.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a spus că la Biroul permanent al Parlamentului s-a discutat acest subiect, iar secretariatul va face demersurile necesare pentru a obține informația.

Propunerea deputatului Candu a fost susținută de 39 deputați și nu a fost inclusă pe ordinea de zi.

De asemenea, Andrian Candu a solicitat și audierea conducerii Ministerului Finanțelor privind bugetul de stat. Propunerea, votată de 32 deputați nu a fost inclusă pe ordinea de zi.

Precizăm că, pentru includerea pe ordinea zi a propunerilor sunt necesare 46 de voturi ale deputaților prezenți la ședință.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților