[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului în perioada anilor 2015-2018
27 Decembrie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, astăzi, a prezentat bilanțul activității Parlamentului în perioada anilor 2015-2018, informează CURENTUL.

„Nu a început deloc ușor mandatul Parlamentului în 2015. În toată această perioadă au fost peste 1227 de acte normative aprobate, printre care – 900 de legi și 327 de hotărâri. Totodată, au fost 173 de ședințe plenare. În această perioadă, am contribuit și eu la 69 de legislative cu colegii mei. Am prezentat peste 40 de rapoarte în Parlament. S-au întreprins mai multe acțiuni”, a precizat Candu.

În același timp, el s-a referit la unele acțiuni întreprinse. „Aș vrea să încep cu reforma sistemului electoral. 6 luni de zile au fost organizate dezbateri, foarte multe discuții pe marginea sistemului electoral. În iulie, anul 2017, sistemul electoral a fost schimbat. Consider că este o reușită schimbarea sistemul. Rezultatele sistemului le vom vedea pe 24 februarie 2019”, a mai declarat Președintele Parlamentului.

În același timp, Președintele Parlamentului a vorbit despre Programul „Prima Casă”. „Programul „Prima casă” dă deja beneficii. Este un element extraordinar care a fost implementat într-un foarte scurt timp – 1 ani de zile. Astfel, încercăm să menținem tinerii acasă”, a comunicat el.

Totodată, Candu a comunicat despre Arena Chișinău – „ca un proiect de suflet”. „Un alt proiect, al meu de suflet, ține de Arena Chișinău. O idee care mi-a venit după discuțiile sportivilor de performanță, care spuneau că nu avem infrastructură. Fără condiții și fără investiții în infrastructura sportivă, noi nu vom reuși”, a precizat Candu.

La subiectul alegerilor parlamentare, Candu precizat că „nu întotdeauna în politică 2 + 2 este egal cu 4”. „Desfășurarea alegerilor parlamentare nu e un sfârșit de lume. E un proces normal, un proces prin care vom trece. Rezultatul este matematic și nu întotdeauna în politică 2 + 2 este egal cu 4. Cu siguranță vom fi deschiși pentru tot ceea ce înseamnă crearea unei coaliții. Eu nu voi merge pe circumscripțiile uninominale, ci doar pe cea națională – pe listă de partid”, a mai declarat el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților