[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Ungariei
13 Septembrie

Agenda de reforme, evoluțiile politice din țară și prioritățile sesiunii de toamnă a Parlamentului au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat într-o vizită la Chișinău, transmite CURENTUL.

Andrian Candu a menționat care sunt prioritățile sesiunii de toamnă a Parlamentului.

„Accelerarea implementării Acordului de Asociere, îndeplinirea precondițiilor FMI și implementarea reformelor necesare, în special, a celor care au tot fost amânate, în domeniile financiar-bancar, al justiției și în sectorul energetic – acestea sunt prioritățile sesiunii de toamnă a Parlamentului”, a menționat Andrian Candu.

Speakerul a anunțat că Președintele Adunării Naţionale a Ungariei, László Kövér va vizita săptămâna viitoare Republica Moldova.

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei a apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova, prin implementarea a circa 90% din măsurile și angajamentele prevăzute în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare, semnată de Parlament și Guvern. Oficialul a încurajat Parlamentul să continue reformele, în condiții de stabilitate politică în țară și a reiterat sprijinul Ungariei pentru parcursul european al Republicii Moldova. În context, Péter Szijjártó a exprimat interesul Ungariei de a finanţa proiecte investiţionale în Republica Moldova, existând disponibilitatea pentru o linie de creditare în valoare de 70 milioanen de euro pentru agenții economici moldoveni.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților