[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Spînu, despre referendum: Nu decid politicienii dacă mergem spre UE sau nu
29 Mai

Andrei Spînu, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), referitor la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, spune că prioritar acum pentru reprezentanții PAS este să meargă prin țară să discute cu oamenii, informează CURENTUL.

“Evident că ne uităm în sondaje, dar prioritatea noastră este să mergem în sate, orașe, să vorbim cu oamenii. Dacă luăm tehnic ce arată sondajele, suportul pentru Uniunea Europeană depășește 60% și este în creștere în ultimele câteva luni. Referitor la prezență, în Moldova mereu a fost o prezență bună la alegeri. Și tocmai acesta a fost și unul din motive pentru cuplarea alegerilor prezidențiale cu referendumul”, a declarat el într-un interviu pentru g4media.ro.

Andrei Spînu a mai spus: “Mesajul nostru este simplu: oamenii trebuie să decidă, nu decid politicienii dacă mergem spre Uniunea Europeană sau nu. Inclusiv partidele prorusești de-a lungul timpului au spus foarte tranșant acest lucru. Nu văd de ce inclusiv un partid care vede direcția de dezvoltare a Moldovei în altă parte din Uniunea Europeană nu ar încuraja cetățenii să iasă la vot, să voteze, să se exprime”.

Fiind întrebat care ar fi scorul mulțumitor la referendum, fruntașul PAS a declarat:

“NU cred că pot să spun și nu este corect. Trebuie ca oamenii să spună. Ce contează este că un rezultat pozitiv al acestui referendum va schimba Constituția, va introduce norme ce vor asigura, cel puțin din punct de vedere juridic și legal, că parcursul european este ireversibil, iar anumite acțiuni de schimbare a cursului sau anumite politici sau legi care ar putea fi votate în anii viitor care să schimbe opțiunea, ar fi declarate neconstituționale. Și asta este importantă pentru pentru mine”.

Inapoi la arhiva noutaților