[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Spînu a ajuns la București. Discută planurile strategice în sectorul energetic
23 Mai
„Sunt la București. Am participat alături de ministrul Energiei al României, Virgil Popescu, Secretarul de stat adjunct pe Energie din Statele Unite, David Turk și alți manageri cheie din sectorul energetic, la grupul de lucru pe tematica – “Securitatea și diversificarea energiei în Europa: următorii pași spre consolidarea parteneriatului”, a anunțat vicepremierul, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu într-o postare pe rețelele sociale.
În contextul crizei actuale de securitate în regiune, a fost discutat impactul asupra securității energetice, a fost realizată o hartă a lanțului de aprovizionare de gaze naturale și dezbătute planurile strategice în sectorul energetic la nivel național și internațional.
„Pe termen scurt, am ținut să accentuez, în numele cetățenilor noștri, că suntem în căutarea ofertelor la cele mai mici prețuri posibile pentru energie electrică și gaze naturale și salutăm orice sprijin care ne poate ajuta să facem față și să depășim această criză cât mai curând. Pe termen lung, am spus că urmărim obiectivul de a reduce facturile la energie prin măsuri de eficiență energetică. Pentru acest lucru, la moment:  lucrăm la un program de eficiență energetică a clădirilor publice în valoare de 75 de milioane de euro, care se află în stadiul final de aprobare;  din bugetul statului, prin programul “Satul European” oferim sprijin pentru eficiența energetică și investiții în diverse surse regenerabile de energie la nivel local – energia eoliană, energia solară, energia hidroelectrică, biomasa și biocombustibilii;  suntem în căutarea resurselor financiare pentru eficiența energetică și utilizarea energiei regenerabile pentru clădirile rezidențiale.
Sper că vocea noastră va fi auzită pe toate aceste platforme la care participăm, iar sprijinul partenerilor externi nu va întârzia”, a mai anunțat Andrei Spînu.
Inapoi la arhiva noutaților