[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: „Vin și spun astăzi aici, la București, că eu, noi, cei din Platforma DA, nu suntem ca cei care au dezamăgit în anii trecuți”
11 Februarie

Liderul Platformei DA, Andrei Nastase, și vice-președintele formațiunii, Igor Munteanu, au discutat la București, la New Strategy Center (NSC) despre riscurile și promisiunile anului 2020 pentru cetățenii și partidele politice pro-europene, democratice, din Republica Moldova și amenințările, care se strâng peste fragila construcție de stat de la Chișinău, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Andrei Năstase a menționat că știe foarte bine că relația dintre România și Republica Moldova este una în care adesea s-a tranzacționat încredere.

„De prea multe ori România a investit în parteneriate cu pro-europeni din stânga Prutului, iar rezultatele nu au fost cele așteptate de toată lumea. Au fost etape în care această tranzacționare de încredere a eșuat! Știm acest lucru, nu-l putem ignora. Anii au trecut, iar istoria acelor ani s-a scris deja. Iată de ce, vin și spun astăzi aici, la București, că eu, noi, cei din Platforma DA, nu suntem ca cei care au dezamăgit în anii trecuți. Încă de la înființare, Platforma Demnitate și Adevăr, născută din dorința legitimă de libertate a poporului nostru, reprezentat de peste 100 000 de mii de oameni adunați în Piața Marii Adunări Naționale, a luptat pentru emanciparea și democratizarea țării noastre și e lesne de constatat că suntem cu adevărat loiali Republicii Moldova și oamenilor săi, nimănui altcuiva!”, a precizat Năstase.

La rândul său, Igor Munteanu a spus: „Am stabilit la București sa colaboram cu Dl Prof. Marilen Gabriel Pirtea, Comisia Finanțe Publice și Vicepreședinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României. Ne interesează experiența audierilor, executarea legii bugetelor și grija pentru Finanțele Naționale. Comisia Control al Finanțelor Publice pe care o conduc în Parlamentul Republicii Moldova este pregătită de aceasta colaborare”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților