[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Știu că fiecare primar, consilier, președinte de raion își dorește independență de administrația centrală pentru a valorifica potențialul comunității sale
1 Februarie

„Dragi prieteni, cu ocazia Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală, vă adresez cele mai sincere urări de bine în speranța că evoluția evenimentelor politice din Republica Moldova nu vă va mai fi potrivnică, ci din contra, va deschide perspective reale pentru o autonomie și o descentralizare reală a APL. Spun asta pentru că știu că fiecare primar, consilier, președinte de raion își dorește independență de administrația centrală pentru a valorifica potențialul comunității sale fără ingerințe, dări și demersuri epuizante și umilitoare către „centru”” – declarația a fost făcută de Andrei Năstase, liderul Platformei DA, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, Platforma DA, pentru care descentralizarea Republicii Moldova a fost și rămâne a fi una dintre cele mai importante prerogative ale Programului de țară, a luptat mereu pentru independența APL, pentru dezvoltarea inițiativei locale și pentru fortificarea autonomiei financiare a fiecărei localități. „Astfel, am reușit să obținem prin lege ca satele și orașele noastre, anual, să păstreze suplimentar în bugetele locale peste 640 milioane de lei proveniți din impozitele plătite de persoanele fizice. De asemenea, am reușit să stopăm o prevedere extrem de nocivă din politica bugetar-fiscală propusă de guvern anul trecut, prin care taxele locale ar fi fost plafonate. Platforma DA va fi mereu fidelă dezideratelor sale și va continua să insiste pe reforme care ar dinamiza procesul de descentralizare și dezvoltare comunitară al Republicii Moldova”, a mai spus Năstase.

Politicianul s-a adresat celor care sărbătoresc astăzi: „Stimați angajați din administrația publică locală, sunteți garanții bunăstării comunităților voastre și pentru a vă onora această responsabilitate, vă doresc perseverență, putere, rezistență și curaj. Permiteți-mi să vă mai doresc și multă sănătate dumneavoastră și familiilor dumneavoastră, prosperitate și înțelegere, bucurii multiple alături de cei dragi și realizări valoroase pe tărâmul profesional.
La mulți ani binecuvântați și spor în toate!”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților