[ X ]
Andrei Năstase: Sperăm să valorificăm pe deplin dialogul nostru strategic cu SUA
4 Iulie

Președintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Nastase, a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia celei de a 244-a aniversări a Zilei Independenţei SUA, informează CURENTUL.

„În numele formațiunii politice a cărui lider sunt, dar și a numeroșilor noștri simpatizanți,  aducem calde felicitări Președintelui SUA și poporului american cu ocazia celei de a 244-a aniversări a Zilei Independenţei.

Valorile universale exprimate în Declarația de Independență constituie și în prezent pilonii construcției democratice și ai demnității unui popor care-și vrea independență politică. Cine ar putea astăzi să contrazică nobila idee despre drepturile inalienabile ale omului la Viață, Libertate și Fericire ? „Iar pentru a asigura aceste drepturi, Guvernele sunt instituite pentru oameni”. Acesta este și crezul Platformei DA, pentru care ne-am lansat într-o luptă politică ireversibilă și fără de compromisuri.

Spiritul rezistent al poporul american  constituie pentru noi o confirmare  a faptului că măreția unei națiuni nu este dată, dar este câștigată. Și, după cum afirma președintele Franklin D. Roosevelt: „Această mare naţiune va îndura multe şi a îndurat multe, dar va renaşte şi va prospera.”

Totodată, transmit cuvinte de respect  Excelenței sale, domnului Ambasador al SUA în Republica Moldova,  Dereck J. Hogan, în persoana căruia avem un prieten ferm, un susținător al principiilor democratice de funcționare a instituțiilor puterii de la Chișinău.

Sperăm să valorificăm pe deplin dialogul nostru strategic cu SUA, că  eforturile noastre de modernizare  a societății, de promovare a unei guvernări inteligente, competitive vor fi  sprijinite și în continuare. Iar Platforma DA este formațiunea capabilă să-și ajute propriul popor  în acest exercițiu al suveranității. Or, așa cum afirma președintele Donald Trump: „Ceea ce contează cu adevărat nu este ce partid controlează guvernarea, ci dacă guvernarea este controlată de popor.”

„La mulți ani!” Statelor Unite ale Americii!””, a scris Năstase, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților