[ X ]
Andrei Năstase: Situația în țară este dazastruoasă. I-aș pune pe deputații de la guvernare să adune semnături, dar să meargă pe bune şi să audă diverse opini
18 Septembrie

Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, afirmă că procesul de colectare a semnăturilor e unul anevoios, or, el și echipa sa merg din casă în casă și întâlnesc multă dezamăgire, oboseală și sărăcie. Totodată, politicianul a precizat că procesul e la final și semnăturile vor fi depuse în termen, informează CURENTUL. 

„Suntem pe ultima sută de metri, ploile au îngreunat un pic procesul… Eram într-un fel pregătiți să le depunem și sâmbătă, și duminică, dar după aceste intemperii am decis să nu ne grăbim – să așteptăm de la Leova, de la Cahul. Știți că la Leova e și stare de urgență… Suntem bine cu colectarea de semnături, deși legislația este așa cum este ea”, a declarat fostul vicepremier în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Totodată, politicianul a menționat: „Eu i-aș pune un pic pe deputații de la guvernare să meargă ei să adune semnături, dar să meargă pe bune – așa cum mergem noi din casă în casă și întâmpinăm diverse opinii, foarte multă dezamăgire, oamenii ne spun că „nu suntem împotriva voastră, dar nu mai suntem cu nimeni… am obosit să ni se promită și să nu se facă nimic”… Întâlnesc oameni care pur și simplu nu vor să audă de politică, ei se simt abandonați… Nu există localitate unde oamenii să nu spună despre pensiile mici, care nu le ajung pentru trai, despre prețurile foarte mari și despre veniturile mici…”.

Andrei Năstase a spus că „e dezastruos” și situația trebuie schimbată.

„La sud în general oamenii urăsc pe cei de aici pentru modul în care au gestionat situația cu Găgăuzia”, a adăugat el.

Candidatul desemnat a mai afirmat că echipa sa a făcut „un lucru enorm” în această perioadă cât a colectat semnăturile. Totodată, el a spus că legislația trebuie modificată, pentru ca procesul dat să fie mai ușor pentru cei care nu au resurse administrative, financiare etc.

Amintim că, 15 000 – 25 000 de semnături în susținerea candidaților la alegerile prezidențiale trebuie depuse la Comisia Electorală Centrală până la 20 septembrie curent, când începe campania electorală

Inapoi la arhiva noutaților