[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Nu mă interesează nici o funcție în stat, mă interesează…
29 Septembrie

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a comentat informațiile precum că el ar putea deține funcția de Președinte, iar Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) – funcția de Prim-ministru, informează CURENTUL.

În cadrul unor dezbateri publice, Andrei Năstase a spus că nu vede de ce PPDA și PAS nu ar putea face alianță, avînd în vedere că mer pe aceeași cale.

„Nu există o asemenea decizie. Există disponibilitate. Pe mine nu mă interesează nici funcția de prim-ministru, nici altă funcție în stat. Pe mine, acum, mă interesează unificarea forțelor anti-oligarhice și cîștigarea alegerilor prezidențiale pentru a distruge acest sistem”, a declarat el.

Liderul PPDA a mai spus că șeful statului are anumite pîrghii pentru a atrage și recăpătă încrederea cetățenilor în instituția prezidențială.

Referitor la decizia privind candidatul unic, Andrei Năstase a spus că două sondaje recente arată că are rating similar cu cel al liderului PAS, iar acum sunt în așteptarea a două sondaje realizate de IRI și Konrad Adenauer, și ulterior va avea loc o discuție comună privind desemnarea celei mai bune candidaturi a forțelor anti-oligarhice.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților