[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Noi, cei din Platforma DA, suntem pregătiți pentru cel mai greu an politic din ultimii zece
16 Februarie

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că, anul 2020 este anul în care cetățenii Republicii Moldova își vor alege președintele. Despre aceasta el a vorbit într-un interviu pentru www.psnews.ro.

Andrei Năstase a menționat că, este un an extrem de important din foarte multe puncte de vedere, iar preocuparea sa și a colegilor din Platforma DA, partid pe care are onoarea să-l reprezinte, este aceea de a găsi cele mai bune soluții pentru a face posibilă alegerea unui președinte pro-european la Chișinău.

„Să fiu sincer, noi, cei din Platforma DA, ne-am bucura foarte mult dacă se va reuși, în perioada imediat următoare, realizarea unei unități solide a tuturor forțelor pro-europene din stânga Prutului, o unitate din care să facă parte, în mod evident, toate curentele unioniste din Basarabia. De altfel, întotdeauna am pledat pentru consolidare, strângerea rândurilor, unitatea parties nationale pro-europene. Alegerile din toamna acestui an pot fi câștigate de către forțele pro-europene doar dacă acestea se vor alinia în spatele unui coerent și asumat proiect de țară. Din păcate, iar aceasta este o realitate crudă a politicii moldovenești, și astăzi, la 30 de ani de la obținerea independenței, la Chișinău se discută tot despre despre personaje politice și despre sondaje, despre pacte de neagresiune nerespectate de nimeni și aproape deloc nu se vorbește despre principii, despre valori sau despre proiecte strategice în beneficiul țării și al oamenilor, al celor de acasă și al celor izgoniți din țară din cauza nedreptății, corupției, politicilor antipopulare, lipsei de viziune și perspectivă. Cu toate acestea, noi, cei din Platforma DA, suntem pregătiți pentru cel mai greu an politic din ultimii zece. Vom face tot ce este omenește posibil pentru a-i convinge pe oameni că în Moldova se poate trăi așa cum oamenii trăiesc în toate celelalte țări europene”, a precizat Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților