[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, s-a întâlnit la Iași cu președintele PNL din România, Ludovic Orban
24 Iunie

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, efectuează o vizită de lucru la Iași, unde s-a întâlnit cu Președintele Partidului Național Liberal din România, Ludovic Orban, cu lideri ai organizației teritoriale Iași a PNL, parlamentari, primari, consilieri locali și județeni, transmite CURENTUL.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a avut discuții pragmatice cu cei prezenți în privința colaborării viitoare dintre PNL și Platforma Demnitate și Adevăr.

În cadrul discuțiilor, Andrei Năstase l-a informat de liderul liberal despre situația social-politică din Republica Moldova, despre modul în care o grupare oligarhică și mafiotă a capturat statul Republica Moldova, instituțiile de drept și de reglementare.

Un subiect aparte a constituit tentativa guvernării cleptocratice de la Chișinău de a schimba sistemul electoral actual pe unul mixt, în pofida avizului negativ al Comisiei de la Veneția și a declarațiilor tranșante ale liderilor comunitari.

„Unica soluție a binomului Plahotniuc-Dodon de a se menține la putere și a se salva de răspundere politică și penală pentru situația în care au dus Republica Moldova rezidă în schimbarea regulilor de joc și eliminarea din acesta a partidelor pro-europene de opoziție, în primul rând a Platformei Demnitate și Adevăr”, a declarat Andrei Năstase.

La rândul său, Ludovic Orban a accentuat faptul că guvernarea de la Chișinău trebuie să țină cont de toate recomandările Comisiei de la Veneția care relevă că la ora actuală schimbarea sistemului electoral nu este recomandată. Vocea experților europeni trebuie nu doar auzită, ci și implementată.

Cei doi lideri au abordat și problema relațiilor dintre România și Republica Moldova nu doar la nivel de guverne, ci și la nivel de partide de opoziție, de societate civilă, de mass-media.

„Am observat că de multe ori conducerea de vârf a României este dezinformată, că nu există o comunicare suficientă și veridică pentru a preveni asemenea derapaje. Actuala guvernare de la Chișinău este implicată în furtul miliardului de la cetățeni, în hărțuirea opoziției și intimidarea cetățenilor activi. Opoziția antioligarhică este pregătită pentru a prelua puterea și a guverna eficient Republica Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

Președinții celor două partide au convenit să instituie o comunicare permanentă și eficientă privind situația social-politică din România și Republica Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților