[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase, despre sesizarea PSRM: „Astfel de sesizări nu pot opri, sub nici o formă, valul care va aduce schimbarea!”
16 Mai

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a examinat, în ședința de astăzi, sesizarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), prin care solicita excluderea candidatului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, din cursa electorală, transmite CURENTUL.

Membrii Consiliului au respins sesizarea, la această etapă, pe motiv că este neîntemeiată și că președintele liderului Partidului Popular European nu a fost implicat în campanie electorală a lui Andrei Năstase. Potrivit proiectului de hotărâre, se avertizează candidatul Platformei DA privind respectarea regulilor și Codului electoral. Sesizarea a fost transmisă, conform competenței, Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru.

„Sesizarea se respinge, ca fiind inadmisibilă, în prezent, în lipsa unei hotărâri judecătorești definitive, care să constate încălcările enunțate în sesizare”, se mai spune în hotărârea CECC.

În context, Andrei Năstase a venit cu o reacție pe Facebook: „Unul din cei doi candidați ai binomului Plahotniuc-Dodon, Ion Ceban a depus o sesizare prin care cer scoaterea mea din cursa pentru Primăria Chișinău pentru o știre apărută la 30 aprilie, în care Joseph Daul, Liderul Partidului Popular European, Familie a cărei membri avem onoarea să fim, susținea: Năstase – unicul candidat antioligarhic; Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite.

Constat cu stupoare care este reacția de răspuns a binomului atunci când Comisia Europeană și toate celelalte instituții ale Uniunii Europene au reacționat cu fermitate la campania de denigrare declanșată de către forțe oculte, oligarhice, împotriva mea și a tuturor oamenilor care doresc cu adevărat schimbarea. Circul!

Nu vor decât să acopere o temă cu o alta, nimic mai mult! Transmit pe această cale tuturor celor care își imaginează că viitorul acestui oraș poate fi decis într-un asemenea mod, că se află într-o gravă eroare. Profesia mea de avocat a garantat și garantează, cu sfințenie, respectarea tuturor regulilor care stabilesc cadrul legal în care se desfășoară campania electorală. Așa că, astfel de sesizări nu pot opri, sub nici o formă, valul care va aduce schimbarea! Să ieșim la vot, nu ne mai pot opri!”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților