[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase, despre alegerile primarului Capitalei: „Vorbim prea mult despre persoane și deloc despre proiecte”
19 August

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, vicepremier, afirmă că pentru alegerilor locale generale, Blocul ACUM conturează un proiect/program pentru Capitală, transmite CURENTUL.

Andrei Năstase spune că oamenii politici vorbesc despre alți oameni și funcții, iar el are o viziune onestă și pragmatică.

„Eu sunt primarul ales al Chișinăului și de aceea am spus-o și o repet, îmi rezerv dreptul de a mă pronunța, inclusiv public, cu privire la problemele capitalei. În privința unei candidaturi am spus foarte clar că mai întâi trebuie conturat, în cadrul blocului ACUM, un proiect/program clar pentru Chișinău. La acest proiect se lucrează deja. Consider că vorbim prea mult despre persoane, despre unul sau despre altul și aproape deloc despre proiecte.

Pe genul acesta de subiecte, abordarea mea este diferită. Oamenii politici vorbesc prea mult despre alți oameni și despre funcții. Am altă viziune, mult mai onestă și pragmatica, apropiată, dacă vreți, de abordările oamenilor de stat care identifică și asumă un anumit proiect și abia în etapa următoare caută oamenii cei mai potriviți care pot duce la îndeplinire un anume proiect.

Nu pun căruța înaintea cailor. Nu am crezut niciodată că trebuie să dai cuiva o funcție anume, din nu știu ce fel de motive sau considerente, ca mai apoi să cauți ceva de munca pentru omul numit în funcția respectivă. Rețeta aceasta este cea mai sigură pentru distrugerea unui oraș sau a unei țări. De fapt, înțelegem cu toții că exact acest lucru s-a întâmplat în Moldova, cel puțin în ultimii 10 ani.

Ca înainte nu va mai fi, cel puțin cât sunt în picioare și aproape de fenomenul politic. Ca atare, ca să răspund întrebării dumneavoastră, vă spun că foarte curând Blocul ACUM își va definitiva oferta pentru Chișinău cu care va veni în fața oamenilor, iar persoana care va fi desemnată să ducă la îndeplinire acest proiect va fi stabilită în interiorul blocului și își va asuma în detaliu responsabilitatea transformării Chișinăului într-un veritabil oraș european.

Noi nu avem de gând să improvizăm, nu există în ADN-ul nostru politic o astfel de genă, la fel cum nu avem de gând să ratăm șansa uriașa pe care istoria ne-a oferit-o în acest an.

Putem pune Chișinăul și Moldova pe harta civilizațiilor moderne ale Europei, iar acest obiectiv nu este negociabil, indiferent de context sau despre sacrificiile pe care le vor face cei care își asumă astăzi acest proiect istoric!”, a spus Andrei Năstase pentru tribuna.md.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților