[ X ]
Andrei Năstase: “Democratia noastră se află într-o cădere liberă. Nu putem sta deoparte”
16 Septembrie

Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a spus că, de Ziua Internațională a Democrației, în loc să celebrăm triumful valorilor democratice, suntem forțați să privim cu durere realitatea din Republica Moldova, informează CURENTUL.

“Democratia noastră, odată speranța unui viitor mai bun, se află acum într-o cădere liberă. Puterea se îndepărtează tot mai mult și mai mult de normele și valorile pe care le-am apărat cu atâta efort, riscându-ne sănătatea și libertatea.

Puterea actuală alunecă pe o pantă periculoasă a derapajelor autoritare. Nu pot decât să regret comportamentul cinic al celor de la guvernare care, atunci când erau în opoziție, spuneau cu totul și cu totul altceva, iar astăzi fac exactt ca precedenții, cei care au capturat statul cu toate instituțiile sale.

În acest moment critic, trebuie să ne ridicăm pentru a apăra ceea ce ne definește ca națiune: dreptul la libertate, la asociere, la exprimare și la justiție. Nu putem sta deoparte când democrația noastră este subminată. Este datoria noastră să luptăm pentru a o restabili, să ne asigurăm că rămâne o fundație solidă pentru generațiile viitoare”, a declarat el.

Politicianul a spus că, democrația nu este un dar, ci o cucerire continuă.

“Dacă o lăsăm să scape din mâinile noastre, riscăm să pierdem mai mult decât libertățile noastre riscăm să pierdem însăși esența a ceea ce suntem. Vă invit alături de mine să protejăm în continuare cu determinare ceea ce este al nostru, să apărăm și să dezvoltăm democrația, astfel încât vocea fiecăruia să conteze cu adevărat!”, a subliniat Andrei Năstase.

Inapoi la arhiva noutaților