[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Decizia CCM demonstrează că legea începe să producă efecte în beneficiul oamenilor
7 Mai

„Astăzi este ziua ZERO pentru întreaga justiție din Republica Moldova. Decizia judecătorilor Curții Constituționale, în condițiile unor presiuni politice și oligarhice fără precedent, demonstrează că legea începe să producă efecte în beneficiul oamenilor, în beneficiul întregului nostru popor”. Astfel a comentat Andrei Năstase, liderul Platformei DA, după decizia Curții privind declararea Acordului de împrumut între Federația Rusă și Republica Moldova drept neconstituțional.

Potrivit spuselor sale, „judecătorii de la Curtea Constituțională nu s-au temut și nu s-au lăsat intimidați, ci au judecat având în mâini Constituția Republicii Moldova, iar acest moment este, în opinia mea, definitoriu pentru ceea ce urmează. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Cu atât mai puțin politică sau politicieni, mafie sau mafioți, oligarhie sau oligarhi. Unde este lege, doar lege trebuie să fie, nimic altceva. Prin hotărârea de astăzi, judecătorii Curții Constituționale au pus prima cărămidă la fundația noului stat de drept pe care noi toți și fiecare cetățean în parte avem datoria să-l construim, prin alegerile pe care urmează să le facem”.

„O societate modernă, cu adevărat democratică este o societatea unde legea, drepturile dar și obligațiile cetățenilor sunt noțiuni nenegociabile. Îndemn întreg corpul de judecători din Republica Moldova să înțeleagă cu maximă obiectivitate efectele deciziei de astăzi a Curții Constituționale și să se elibereze de presiunea politică, de vechile deprinderi, acolo unde acestea mai există. Începând de astăzi, 7 mai 2020, o zi încărcată cu atât de multă semnificație, Republica Moldova intră într-o nouă etapă a existenței sale. Consemnez, cu modestia și mândria de a fi cetățeanul acestei țări minunate, că între politicienii corupți, mincinoși și oportuniști, pe de o parte, și poporul nostru care are atât de mare nevoie de libertate și dreptate, a intervenit litera legii. Va fi bine, aveți încredere, vom reuși.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Năstase.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților