[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase, dacă ajunge Președintele țării: „Voi face tot ce îmi stă în puteri pentru ca Guvernul Chicu să plece în istorie”
14 Octombrie

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, va face tot ce-i stă în puteri pentru ca Guvernul Ion Chicu să fie demis, iar unul nou, în frunte cu Alexandru Slusari, să fie investit, dacă va ajunge Președintele țării, transmite CURENTUL.

„…noi vorbim acum despre situația în care președinte va ajunge Andrei Năstase și va face tot ce îi stă în puteri ca acest guvern condus de Ion Chicu să plece în istorie, să fie demis, iar în locul lui să vină un guvern în fruntea căruia să vină Alexandru Slusari, susținut, bineînțeles, de o garnitură de miniștri pe care noi o aveam gata să intre în activitate încă acum trei-patru luni de zile, de atunci de când am depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu”, spune Andrei Năstase.

De asemenea, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Andrei Năstase menționează că odată ce va fi Președinte, vor sta în rând cei care vor vota sau accepta candidatura lui Slusari.

„Acum vom reuși să realizăm o majoritate în actualul parlament? Eu zic că dacă am putut atunci să acumulăm 49 de mandate, în momentul în care Năstase va fi președinte, vor sta în rând cei care vor vota sau vor accepta candidatura lui Alexandru Slusari, dar, repet, acest parlament va fi unul vremelnic, doar poate pe o perioadă în care depășim această criză pandemică, criza economică, în care să putem pregăti niște alegeri parlamentare anticipate, corecte, libere, astfel încât toți concurenții politici să activeze în condiții egale și legale și atunci vom putea să continuăm și cu Alexandru Slusari, și eventual după configurarea altei majorități putem să revenim la o formulă în care – de ce nu? – colegilor de la PAS să le poată reveni candidatura la funcția de prim-ministru”, mai spune Andrei Năstase.

În acest context, liderul Platformei DA a spus că sunt deschiși pentru colaborare cu toți cei care vor binele RM.

„…care vor schimbare, care vor stabilitate, care vor ca Republica Moldova să nu mai fie un poligon de dispută sau un poligon pentru puterile din est și din vest. Republica Moldova trebuie să fie a moldovenilor și a tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de limba pe care o vorbesc, biserica la care merg sau alte opțiuni pe care le are fiecare”, a mai spus Năstase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților