[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituționale mai multe sintagme din art.90 alin.(2) din Codul electoral – modificat de PAS și promulgat cu ochii închiși de șeful statului
17 Iulie

Încă o victorie pentru libertatea de exprimare în Moldova și o pierdere pentru doamna guvernare la Curtea Constituțională! Declarația a fost făcută de ex-ministrul Andrei Năstase, pretendent la funcția de șef al statului, informează CURENTUL. 

Potrivit spuselor sale, aceasta este o nouă dovadă a incompetenței PAS si a președintei Maia Sandu. Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituționale mai multe sintagme din art.90 alin.(2) din Codul electoral, care a fost modificat de majoritatea PAS și promulgat cu ochii închiși, (не глядя) de șefa statului!

„Așa cum se știe, Curtea a fost sesizată doar de 2 televiziuni din multele sancționate care care au reclamat că regulile PAS și ale Maiei Sandu lezează libertatea de exprimare a presei, dat fiind că în baza lor Consiliul Audiovizualului a aplicat zeci de sancțiuni, amenzi, interzicând menționarea informațiilor despre concurenții electorali în alte emisiuni decît acele cu caracter electoral. Vorbim de un atac fără perdea la libertatea de exprimare, la libertatea presei, dar cel mai trist și șocant e faptul că acest atentat nu a fost comis de grupări criminale, partide pro ruse, etc., ci chiar de actuala guvernare care s-a autoproclamat pro Europeană. Evident, în vorbe, pentru ca în fapte s-a aliniat unor dictaturi regionale în care libertatea de exprimare e o himera.

În fapt, prin lege dovedită a fi neconstituțională, guvernarea PAS a limitat posibilitatea mas-media de a comunica liber idei și informații și a restrâns dreptul publicului la o informare obiectivă despre subiecte de interes public. Ma bucur să constat că – a câta oară – Curtea Constituțională a reparat această anomalie marca PAS declarând că normele indicate contravin art. 32 din Constituție și 10 din Convenția CEDO, prin instituirea unei limitări abuzive și contrare practicii CtEDO la libertatea de exprimare!

Cer și pe această cale încetarea tuturor ingerințelor în activitatea mass-media, libertatea de exprimare fiind o valoare care nu se negociază și nu se ajustează la interese înguste de partid”, a subliniat Andrei Năstase:

Inapoi la arhiva noutaților