[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase – cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia
28 Martie

Andrei Năstase, ex-ministru al Afacerilor Interne, fost lider al Platformei DA, ieri, la Alba Iulia, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului, “în numele oamenilor extraordinari ai Republicii Moldova”, informează CURENTUL. 

“Se împlinesc 106 ani de la măreața zi în care Sfatul Țării, Parlamentul Basarabiei în fapt, vota Unirea cu România. Iată-ne – și iată-mă – astăzi la Alba Iulia, cetatea în care la 1 decembrie 1918, veneau la Marea Adunare Națională, în calitate de oaspeți de onoare din partea românilor din Basarabia, Pantelimon Halippa, vicepreședinte al Sfatului Țării, și Grigore Cazacliu, deputat în Sfatul Țării de la Chişinău. Istoria noastră, a tuturor românilor uniți în frontierele noastre istorice, a început să se scrie din acea zi, de aici, de la Alba Iulia, cu literă mare”, a spus el.

Fostul ministru s-a arătat convins “moldovenii sau basarabenii așa cum ne numesc deloc greșit unii sau alții, avem dreptul să vorbim și să gândim în limba română, avem dreptul la democrație, la stat de drept, justiție și dreptate. Avem dreptul și obligația să facem tot ce este omenește posibil pentru a ne asuma și păstra drepturile, principiile și valorile care stau la fundamentul Europei civilizate.

Dacă simți, să faci! Dacă NU, să taci! Să nu pui impedimente! Asta le spun tuturor celor care mai mult vorbesc decât muncesc”.

“Vă asigur că niciodată, absolut niciodată, nu m-am gândit și nu mi-am imaginat că voi fi onorat cu recompense pentru ceea ce, atât cât am putut și m-am priceput, am făcut pentru țara mea, pentru oamenii Republicii Moldova, pentru români și românism. Dar, iată, după Iași, Suceava, Arad, Cluj, se întâmplă aici, la Alba-Iulia, pentru care țin să Vă mulțumesc din cuget, din inimă și din suflet!”, a conchis Andrei Năstase.

Inapoi la arhiva noutaților