[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase către locuitorii suburbiilor capitalei: „Schimbarea se face prin implicarea fiecăruia dintre noi”
16 Octombrie

Candidatul Blocului ACUM la șefia capitalei, Andrei Năstase, a lansat un apel către cetățenii din Suburbiile Chișinăului, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a scris că, peste doar câteva zile, trebuie să decidă care va fi viitorul lor, al tuturor, pentru următorii patru ani de zile.

„După atâta vreme în care neajunsurile ne-au făcut viața un adevărat calvar, după coșmarul anulării votului nostru din vara anului trecut, iată că acum a sosit momentul în care putem, prin decizia noastră, să punem PUNCT compromisului, improvizației, corupției și oportunismului care ne-au ținut comunitățile captive în minciună și sărăcie. Știți cu toții cât de mare este respectul meu pentru voi, cei din Suburbiile Chișinăului, pentru implicarea voastră permanentă, principială și necondiționată în toate protestele civice din anii trecuți împotriva regimurilor care ne-au stăpânit și umilit. Am spus de mai multe ori că Suburbiile reprezintă Centura de Aur a Chișinăului, iar voi sunteți pentru mine modele demne de urmat în ceea ce privește asumarea libertății și democrației. Proiectul meu și al echipei ACUM pentru Chișinău este un proiect complet, susținut de expertiza românească și europeană și va fi integral finanțat și din surse externe. Noi, cei din ACUM, suntem singurii care ne-am asigurat că tot ceea ce dorim să facem pentru Chișinău și pentru fiecare suburbie în parte va fi finanțat corespunzător”, a precizat el.

Andrei Năstase a menționat că a decis să numească un viceprimar responsabil de suburbiile Chișinăului. „Un viceprimar care va munci alături de mine și de echipa noastră așa încât să putem face tot ce trebuie ca localitățile dumneavoastră să fie integrate complet și fără excepție capitalei. Nu există nici un motiv pentru care un cetățean care trăiește la Râșcani, Botanica sau Ciocana să fie mai important pentru primarul general decât un altul care locuiește la Băcioi, Codru, Sângera sau în oricare altă suburbie. Nu trebuie să mai permitem să fim păcăliți și ademeniți cu câte un troleibuz plimbat pe străzi înainte de alegeri sau cu câte o palmă de asfalt turnat în pripă pentru voturile noastre. Aceste practici specifice oportuniștilor și profitorilor politici trebuie să înceteze. Vom rezolva împreună problema drumurilor și a iluminatului public din toate suburbiile. Vom investi în transport public de calitate, școli și grădinițe, centre medicale. Vom face în așa fel încât orașul să se dezvolte și să ne cuprindă pe toți, fără nici un fel de favoritisme sau discriminări”, a punctat el.

Andrei Năstase a menționat că, pe 20 octombrie nu trebuie să stăm în case.

„SCHIMBAREA nu se așteaptă, schimbarea se face prin implicarea fiecăruia dintre noi. Este foarte important să decidem rațional și cu maximă responsabilitate în privința viitorului comunităților noastre. Chișinăul nu trebuie să ajungă pe mâna lui Dodon și nu mai trebuie supus experimentelor sociale și economice. Dacă stăm acasă, Igor Dodon va primi pe tavă Chișinăul, iar prima lui acțiune va fi aceea prin care va scoate Suburbiile din administrarea Primăriei Generale. A spus de mai multe ori că va face acest lucru. Și-l va face dacă nu ieșim masiv la vot! Pentru că el, dragii mei prieteni, știe că voi ați votat și veți vota întotdeauna pentru libertate și democrație, pentru stat de drept și bunăstare. Vă chem lângă mine și lângă toți candidații ACUM ca să punem împreună Chișinăul în rând cu toate celelalte capitale europene. Nu stați acasă, votați pe 20 octombrie o MAJORITATE în Consiliul Municipal dedicată cu adevărat comunităților noastre. Nu-i lăsați pe alții să decidă în locul nostru și nu uitați că totul a început cu un VOT!
Un VOT pe care trebuie să-l acordăm cu încredere și responsabilitate pentru un viitor sigur și prosper pentru toți, aici, ACASĂ!”, a mai scris Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților