[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: „Candidatura mea deranjează foarte tare, primesc tot felul de mesaje că ar fi bine să nu candidez”
4 Iunie

„Candidatura mea deranjează foarte tare, primesc tot felul de mesaje că ar fi bine să nu candidez, se încearcă diferite manipulări din partea celor din PAS, îi mint pe oameni că nu e adevărat ca voi candida, astfel încât ei să nu aibă nici o alternativă de vot pe dreapta. Dar nu numai că voi candida, dar voi fi acea alternativă reala pe care o așteaptă electoratul”. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase, fost ministru de Interne, pretendent la șefia țării, informează CURENTUL.

Politicianul a spus că, după ultimele alegeri prezidențiale și parlamentare și-a zis să stea o anumită perioadă de timp mai aproape de sine, de familie și mai departe de politică.

„În această perioadă nu am criticat pe nimeni, nu am turnat gaz pe foc, dimpotrivă, am așteptat ca cele 63 de mandate să facă reformele mult așteptate. Dar ei în loc să facă reforme, au folosit această putere dată de oameni pentru abuzuri politice. După 4 ani de guvernare totalitară PAS, vedem că justiție nu există, bandiții regimului Plahotniuc sunt spălați de păcate pe bandă rulantă de justiția „reformată”, sărăcia a luat-o la vale, iar plecarea oamenilor din țară bate recorduri istorice. În toată această perioadă am fost în contactat permanent cu oamenii, mulți dintre ei mi-au cerut să revin, să mă implic, printre ei sunt și foarte mulți din cei care au ieșit cu noi în stradă, cei care ne-au susținut pe mine și Maia Sandu, iar acum sunt dezamăgiți de modul în care ea a condus țara. Am decis însă că e corect să aștept finalul de mandat al președintelui și să tragem linie. Ce e după linie este foarte clar, o spun oamenii: incompetența, aroganța, lipsa de rezultate și multă, multă dezamăgire creată de această guvernare”, a spus el în cadrul unui interviu pentru mesagerulneamt.ro.

Totodată, Andrei Năstase a spus și cine îl susține, pe cine are în spate. „Vă răspund amintindu-vă pe cine am avut în spate când am început lupta în stradă cu regimul Plahotniuc. Erau câțiva oameni, foarte puțini, dar foarte curajoși. Cu siguranță printre ei nu erau cei din PAS, la vremea aceea mulți dintre ei erau parteneri cu Plahotniuc în guvernarea PD-PLDM. În spatele meu erau oameni simpli, care au vrut o schimbare reală în țară, care vor și astăzi acest lucru, vor să revenim în stradă, sunt extrem de dezamăgiți de actuala guvernare. Nu am avut atunci partid, nu am avut organizații, nu am avut bani, dar aveam un obiectiv foarte clar, să scap țara de oligarhi. Am scăpat țara de oligarhi, dar nu am scăpat-o de schemele lor, pe care le derulează acum împreună cu cei din PAS. Așa se explică și de ce toți bandiții au scăpat de justiție si schemele lor funcționează la fel ca înainte”, a menționat fostul lider al Platformei DA.

Inapoi la arhiva noutaților