[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Avem parte, după donarea de echipamente medicale, de încă un gest de solidaritate și prietenie din partea României
24 Noiembrie

„Iată o veste în sfârșit bună, după zile în șir în care suntem copleșiți de numărul de persoane care s-au infectat cu COVID-19 sau care și-au pierdut viața din cauza complicațiilor cauzate de virus. Nelu Tătaru, Ministrul român al Sănătății ne asigură că România va dona Republicii Moldova o parte din vaccinurile anti-COVID-19 donate de UE, pentru a putea face față mai repede și mai bine urgenței medicale” – despre aceasta anunță Andrei Năstase, liderul Platformei DA, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, avem parte, după donarea de echipamente medicale, de încă un gest de solidaritate și prietenie din partea României și este important să le mulțumim autorităților de la București pentru felul în care se gândesc să fie alături de Republica Moldova și de cetățenii săi. „După ce va primi toate aprobările, vaccinul este singura șansa de a ne întoarce la o viață cât de cât normală”, a subliniat el.

Politicianul a mai spus că, acest ajutor ar trebui însoțit de un plan mult mai bun al Guvernului și autorităților locale de a gestiona pandemia. „Ar trebui sporite contactele externe pentru a avea acces la cât mai multe doze de vaccin. Ar trebui pusă la punct o strategie națională de vaccinare, așa cum se întâmplă acum în mai toate țările din UE. Vaccinarea presupune un uriaș efort logistic, pentru care ar trebui să fim pregătiți. Aceasta este cu adevărat o temă fundamentală pentru Moldova și pentru Guvern”, a conchis Năstase.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților