[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Așa cum am promis, consilierii Platformei DA nu vom face nici un fel de alianțe sau coaliții electorale în CMC
15 Noiembrie

„Începând de astăzi, alături de colegii mei din Platforma DA și Blocul ACUM, vom contribui fără ezitare, pro-activ, la inițierea și sprijinirea tuturor proiectelor care pot transforma Chișinăul într-un oraș modern și european, pentru a oferi oamenilor condiții pentru o viață mai bună” – comunică, pe o rețea socială, președintele ales al fracțiunii blocului ACUM Platforma DA, Andrei Năstase, informează CURENTUL.

„În egală măsură, vom folosi toate pârghiile legale pentru a transparentiza complet activitatea Consiliului Municipal, a Primăriei și a societăților aflate în subordinea acesteia. Vom insista chiar de azi pe implementarea sistemului electronic de vot, pe necesitatea inventarierii, înregistrării și valorificării legale, judicioase, eficiente a întregului patrimoniu municipal. Vom împiedica orice fel de abatere în procesul de legiferare de la nivel local, vom monitoriza cu maximă atenție activitatea primarului și a aparatului său managerial, vom comunica public toate detaliile dosarelor de rezonanță pentru opinia publică. Vom avea propriile noastre proiecte, le vom coordona la detaliu cu interesul comunității noastre, vom munci pentru a asigura acestor proiecte finanțare și vom demonstra tuturor locuitorilor orașului că se poate face treabă în slujba cetățenilor și la Primăria Chișinău”, mai adaugă Năstase.

În același timp, el comunică: „Așa cum am promis, consilierii Platformei DA nu vom face nici un fel de alianțe sau coaliții electorale, dar vom vota toate proiectele bune pentru oameni, indiferent care vor fi inițiatorii acestora. Relația noastră cu primarul Chișinăului va fi una instituțională, complet transparentă și se va derula în limitele legii. În ceea ce mă privește, asumându-mi cu fermitate mandatul celor peste 112 000 de cetățeni care mi-au acordat votul la alegerile din 3 noiembrie a acestui an, voi activa în Consiliul Municipal respectând cu sfințenie valorile și principiile care stau la baza întregii mele activități publice și politice. Suntem pregătiți să ne opunem cu demnitate inclusiv mașinăriei de propagandă controlata de Igor Dodon și acoliții lui, mașinărie care lucrează de câteva luni bune la turații maxime. Suntem pregătiți să demonstrăm, prin faptele noastre concrete, că valorile democratice sunt singurele care pot garanta oamenilor dreptate și o viață mai bună. În Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și în Primăria Chișinău cum a fost până acum, de astăzi nu va mai fi”, a conchis Năstase.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților