[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase a prezentat cei 5D prioritari din programul de guvernare al Platformei
15 Martie

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, s-a întâlnit cu Ambasadorul Canadei în Republica Moldova, România și Bulgaria, Kevin Hamilton. Discuția s-a axat pe ultimele evenimente politice din Republica Moldova, dar și pe rolul și locul Platformei Demnitate și Adevăr în consolidarea societății, transmite CURENTUL.

Kevin Hamilton a subliniat că anul 2018 este un an crucial pentru Republica Moldova și de aceea intenționează să-i acorde țării noastre o atenție primordială.

Andrei Năstase a făcut o succintă prezentare a parcursului politic al formațiunii sale, insistând asupra celor mai importante aspecte ale activității acesteia.

Președintele Platformei DA a menționat că formațiunea sa se implică în procesele democratice nu cu vorba, ci cu fapta și din momentul apariției sale a lansat zeci de inițiative concrete de redresare a multiplelor aspecte ale crizei, de soluționare eficientă a problemelor care au afectat toate direcțiile de dezvoltare economică și socială, de scoatere a instituțiilor publice din captivitatea mafiotă, de edificare a unui stat de drept și de reformare reală și nu mimată a sistemelor alterate de corupție endemică.

Andrei Năstase a relevat că din programul de guvernare al formațiunii sale fac parte și cei 5D prioritari : detenebrizarea, demonopolizarea, deoffshorizarea, debirocratizarea și descentralizarea.

Vorbind despre actualele alegeri locale, Andrei Năstase a amintit că partenerii Platformei DA și în cadrul acestor alegeri sunt în primul rând cetățenii Republicii Moldova, indiferent de apartenența lor partinică.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte stringente precum capturarea totală a justiției, monopolizarea media, persecuțiile simpatizanților și activiștilor Platformei DA, riscurile adoptării votului mixt și posibila fraudare a alegerilor parlamentare, dar și locale.

Kevin Hamilton s-a arătat extrem de interesat de subiectele discutate, exprimându-și îngrijorarea față de derapajele anti-democratice ale guvernării și a optat pentru menținerea relațiilor cu Platforma DA pentru a avea o imagine cât mai obiectivă asupra proceselor socio-politice și economice din Republica Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților