[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase a discutat cu Ambasadorul SUA în RM despre mai multe subiecte socio-politice din țară
11 Septembrie

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei, la finele mandatului său, Excelența Sa a dorit să adreseze cuvinte de susținere a activităților de democratizare a Republicii Moldova întreprinse de Platforma DA.

În cadrul întâlnirii au fost puse în discuție mai multe subiecte legate de situația socio-politică din Republica Moldova, inclusiv modul în care s-au desfășurat protestele din 26-27 august la Chișinău.

„Cei care reprezintă astăzi guvernarea de la Chișinău nu au contribuit cu nimic la fortificarea independenței țării noastre, sărbătorită cu fast în spatele cordoanelor de carabinieri. Dimpotrivă, ei au făcut totul ca să ajungem vulnerabili, ne-au adus în pragul unui regim dictatorial și reacția SUA și a partenerilor noștri europeni la abuzurile anti-democratice ale puterii este extrem de importantă”, a spus Andrei Năstase.

„Noi, opoziția veritabilă, vom continua să întreprindem acțiuni exclusiv non-violente, chiar dacă guvernarea ne provoacă. Aducerea total ilegală a lui Șor în PMAN la 26 august, de fapt, nu a fost altceva decât o instigare la violență, s-a încercat astfel escaladarea situației, extinderea unei confruntări sociale evidente”, a precizat Andrei Năstase.

Printre cele mai importante subiecte de discuție a mai fost și gestul incalificabil de expulzare a profesorilor turci din Moldova, acțiune care deconspiră explicit lipsa totală de siguranță personală în Republica Moldova, unde oricine poate fi răpit din propria casă fără prea multe explicații. De asemenea au fost aduse în discuție multiplele cazuri de persecuție a activiștilor Platformei DA, ultimele două fiind ieșite din comun și vizează doi lideri locali ai formațiunii. Liderul organizației Platformei DA din sectorul Râșcani al capitalei, Ruslan Verbițchi, a fost reținut la vama Palanca, fiindu-i fabricat un dosar penal pe un imaginar caz de contrabandă. Este hărțuit cu dosare penale și Gherghe Petic, liderul organizației teritoriale Ungheni a formațiunii, ofițer în rezervă, care a făcut dezvăluiri cruciale despre schema de contrabandă cu țigări la vama moldo-română.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, s-a arătat interesat de strategia Platformei DA în viitoarea campanie parlamentară și a apreciat înalt altruismul politic demonstrat de opoziție în beneficiul țării.

La întâlnire au participat mai mulți oficiali ai Platformei DA care au vorbit despre criza din țară, abordând-o în diversele ei aspecte. Pe finalul discuției Andrei Năstase i-a mulțumit lui James D. Pettit pentru tot ce a făcut pentru Republica Moldova, dorindu-i succes în activitățile viitoare.

41457981_262563244389029_6740141183189647360_n

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților