[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anatol Țăranu vine cu „o soluție” pentru Guvernul Gavrilița! Despre ce este vorba
1 Februarie

Analistul politic Anatol Țăranu a venit cu „o soluție” pentru Guvernul Gavrilița, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Anatol Țăranu s-a referit la instituirea unui Tribuna Național Anticorupție.

„O soluție pentru guvernul Gavriliță!
În programul de guvernare se include angajamentul de a înainta Parlamentului, cu titlu de prioritate maximă, proiectul de lege organică despre instituirea Tribunalului Național Anticorupție (model de măsură extraordinară în lupta cu mafia din alte democrații), în custodia exclusivă a căruia să intre cazurile corupției mari, dar și corupția din sistemele judecătoresc și de procuratură.

Tribunalul este compus dintr-un număr anume de procurori și judecători cu reputație ireproșabilă de magistrați integri, cu împuterniciri extraordinare stipulate în legea specială, funcționând în afara cadrului sistemelor de procuratură și judecătoresc existente la moment.

Membrii Tribunalului vor beneficia prin lege de remunerare materială deosebită, pază de stat și de alte măsuri de securitate personală și a familiilor lor, de privilegii deosebite la pensionare. Guvernul își asumă responsabilitate guvernamentală pentru acest proiect de lege”, descrie analistul.

Totodată, el menționează că dacă Oarlamentul nu votează guvernul Gavriliță și nu acceptă legea despre Tribunalul Național Anticorupție, Președintele Maia Sandu și deputații blocului anticorupție din parlament inițiază în regim de urgență un referendum legislativ pe marginea acestei legi.

„Rezultatul previzibil al referendumului va fi și un vot de blam categoric actualului parlament și va declanșa în mod firesc mecanismul alegerilor parlamentare anticipate, asigurând cu mare probabilitate victoria forțelor anti-oligarhice la aceste alegeri”, mai scrie Anatol Țăranu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților