[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist politic: Nu se știe cum va vota electoratul lui Renato Usatîi
9 Noiembrie

Electoratul lui Renato Usatîi, fost candidat la prezidențiale, va avea de făcut o decizie grea în turul II al alegerilor prezidențiale. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu, care a menționat, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, că alegătorii lui Renato Usatîi sunt pro-moscoviți și nu se știe cum vor acționa, transmite CURENTUL.

Anatol Țăranu a spus că factorul geopolitic este important în aceste alegeri și cei doi candidați nu-și vor pierde electoratul.

„Nu este vorba despre competiția între cei doi candidați, dar în distribuția voturilor celor care nu au ajuns în turul II. Electoratul lui Renato Usatîi sunt pro-moscoviți și nu se știe cum vor acționa, deși Renato Usatîi și-a îndemnat electoratul să voteze anti-Dodon. Se va produce o divizare și nu sunt gata să spun care vor fi proporțiile acestei divizări. Nu se știe câți vor merge spre Dodon și câți spre Sandu, dar va exista și a treia opțiune – să nu meargă la vot. Problema lui Igor Dodon este acea pată a sa unde este învinuit de societate de diverse implicări în scheme de corupție, pe când Renato Usatîi a pledat pentru lichidarea corupției”, a spus Anatol Țăranu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților