[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist politic: Este foarte probabil că Stoianoglo va fi votat cu un vot anti-Sandu, vot de blam
10 Iulie

Analistul politic Dionis Cenușa afirmă că socialiștii își doresc să câștige alegerile prezidențiale, iar Alexandr Stoianoglo ar putea fi candidatul care va aduna voturile „anti-Sandu, vot de blam”, informează CURENTUL.

„Dodon/Socialiștii și ceilalți vor o victorie împotriva lui Sandu/PAS, iar aceasta este motivată de o combinație de motivații (pregătirea terenului politic pentru alegerile legislative). Având un dosar câștigat la CEDO împotriva Moldovei (de facto împotriva regimului Sandu-PAS) Stoianoglo este un candidat care poate aduna în jurul său multe persoane împotriva cărora sistemul actual a comis abuzuri.

Este foarte probabil că Stoianoglo va fi votat (dacă va fi acceptat în cursă) cu un vot anti-Sandu, vot de blam”, a declarat el.

Dionis Cenușa a mai spus că, Maia Sandu va avea nevoie de alte partide pro-UE, care au fost ignorate până acum și chiar acuzate că ar juca de partea Rusiei.

Totodată, expertul a precizat că, Rusia nu l-a abandonat pe Dodon, ci joacă în roluri diferite pentru Dodon și Șor (polițistul bun, polițistul rău).

Inapoi la arhiva noutaților