[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist politic, despre dizolvarea Parlamentului: „Trebuie să se facă uz de toate posibilitățile, inclusiv de cele mai puțin ordinare”
7 Ianuarie

Analistul politic Igor Volnițchi a fost întrebat care dintre scenariile cele mai realiste pentru a se ajunge la dizolvarea actualului Legislativ ar putea fi pus în practică, informează CURENTUL.

„Este scenariul pe care îl promovează intens cei de la Partidul Acțiune și Solidaritate, precum că Curtea Constituțională ar trebui să se expună, pe de altă parte, avem scenariul promovat intens de socialiști, că există o modalitate deja prevăzută de legislație și ea trebuie doar urmată. Eu cred că trebuie să se facă uz de toate posibilitățile, inclusiv de cele mai puțin ordinare în situația în care s-a ajuns, or, într-adevăr, este o situație ieșită din comun cum n-am mai avut până în prezent”, a declarat expertul, pentru Europa Liberă.

Volnițchi e de părere că „la prima etapă trebuie să se meargă pe scenariul tradițional, dacă îi putem spune așa, să încerce președintele să propună un candidat (n.r. – la funcția de Prim-ministru) după consultarea fracțiunilor și să fie acesta și un fel de test de sinceritate – cine cu adevărat își dorește alegeri parlamentare anticipate și cine nu își dorește”. „După care rămâne în vigoare și scenariul cu Curtea Constituțională, ca un scenariu de rezervă în cazul în care unii vor pica acest test de sinceritate, adică nu trebuie să ignorăm nici un scenariu în situația în care am ajuns”, a subliniat analistul politic.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților