[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist politic: „Dacă onorata instanță va decide că nu sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, atunci…”
15 Aprilie

Analistul politic Igor Volnițchi spune că dacă se va ajunge la o decizie a Curții Constituționale care va constata că nu sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea parlamentului, atunci ar trebui să se vadă dacă mai există acea majoritate care a fost prezentată președintei Sandu și opiniei publice anterior, transmite CURENTUL.

Într-un interiviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Volnițchi a spus că dacă Curtea decide că nu sunt întrunite condițiile, Maia Sandu va trebui să-și reconsidere unele poziții.

„…să vedem dacă cei cincizeci și ceva de deputați rămân pe poziții, nu s-au răzgândit unii dintre ei, chiar unele grupuri parlamentare, în general, pentru că, dacă onorata instanță va decide că nu sunt întrunite toate condițiile de dizolvare a parlamentului și va exista această majoritate, cred că și președintele Sandu va trebui, într-un fel, să-și reconsidere unele poziții, pentru a activa în continuare în limitele cadrului legal”, spune Igor Volnițchi.

De asemenea, analistul afirmă că alegerile anticipate sunt unica soluție în situația în care s-a ajuns.

„Din alt punct de vedere, iarăși, președintele are o poziție foarte bine conturată și pe care a enunțat-o nu o dată, că a mers, inclusiv, în alegerile prezidențiale cu intenția declarată, și a prezentat-o oamenilor, de a dizolva parlamentul imediat după alegeri și de a merge pe calea organizării alegerilor parlamentare anticipate. Și eu cred că, în situația în care s-a ajuns, alegerile parlamentare anticipate sunt unica soluție. Întrebarea este când ar urma să aibă loc acestea? Pentru că avem opinii diferite, și ele vin din mediul politic. Unii zic că ar urma să fie organizate imediat ce ar exista o decizie favorabilă a Curții Constituționale, alții zic că ar trebui organizate, însă, în toamnă, ceva mai târziu, pentru a lua sub control situația legată de pandemie”, mai spune Igor Volnițchi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților