[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist politic: „Dacă facem un bilanț la ceea ce a promis dl Dodon și ce a realizat, el nu poate raporta nimic înafară de izbăvirea de dl Plahotniuc”
19 Noiembrie

Analistul politic, Igor Boțan, califică investirea Guvernului Chicu drept unul care să dea randament față de Guvernul Sandu, în contextul în care se apropie alegerile prezidențiale, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Boțan spune că situația care s-a creat este una bineînțeleasă.

„Dl Dodon a deschis cărțile, a fost foarte sincer cu noi, a spus că acest guvern va dura până la alegerile prezidențiale. Da, a făcut o remarcă, că ar fi bine să dureze mai mult; același lucrul îl spunea și despre guvernul dnei Maia Sandu. Deci, toate lucrurile converg spre punctul culminant, care se numește alegerile prezidențiale”, spune Igor Boțan.

Analistul menționează că Igor Dodon are o problemă de rezolvat și anume ceea ce ține de programul său electoral pentru acești patru ani de zile.

„Și iată că, dacă facem un bilanț la ceea ce a promis dl Dodon și ce a realizat, el nu poate raporta nimic în afară de izbăvirea Republicii Moldova de dl Plahotniuc. Iar ceea ce urmează în acest an de zile care a rămas până la alegerile prezidențiale, pentru dl Dodon este o mare provocare… Guvernul Chicu, din câte înțeleg eu, este instaurat nu ca să devină țap ispășitor, ci să dea randament în comparație cu guvernul Maiei Sandu”, spune Igor Boțan.

În viziunea analistului, Igor Dodon nu-și dorește ca Guvernul Chicu să de-a faliment.

„Și tocmai de aceea vedem în programul dlui Ion Chicu clauzele principale: rămânem ferm pe dimensiunea reformei justiției, rămânem ferm pe dimensiunea implementării prevederilor Acordului de Asociere, rămânem ferm pe această punte care ar trebui să unească Occidentul cu Răsăritul ș.a.m.d.”, a spus Igor Boțan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților