[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist politic: „Așteptările erau mari față de Blocul ACUM…”
7 Iunie

Toate săgețile se îndreaptă spre Blocul ACUM pentru că așteptările față de acest Bloc au fost mari. De această părere este analistul politic Nicolae Negru, care afirmă că fără Blocul ACUM nu vom avea o guvernare pro – europeană, ci una pentru o zonă a nimănui, transmite CURENTUL.

De asemenea, analistul politic menționează că Blocul ACUM este criticat și pentru faptul că azi spune una și mâine alta.

„De acest bloc, de fapt, depinde în cea mai mare măsură formarea unei guvernări proeuropene. De aceea, criticile se îndreaptă spre Blocul ACUM, deși înțelegem dificultățile în care se află Blocul ACUM, dar fără Blocul ACUM vom avea o guvernare nu proeuropeană, cu certitudine, vom avea o guvernare bună pentru o zonă a nimănui. De aceea, cele mai multe săgeți se îndreaptă spre Blocul ACUM, fiindcă așteptările erau mari față de acest bloc. În afară de aceasta, Blocul ACUM este criticat și pentru că manifestă, pe de o parte, lipsă de profesionalism, iar pe de altă parte, manifestă o lipsă de program, să spunem așa, improvizează, azi spune una, mâine spune alta. Și chiar cu acea întâlnire cu Kozak. Ei au mers la Kozak înainte de a spune că nu vor merge, că nu știu cum vor proceda, că vor anunța, dar mie mi se pare că ei au căzut în capcana lui Kozak, mi se pare că Dodon și cu Kozak au elaborat o cursă și ei au nimerit în această cursă. Indirect a recunoscut și Dodon. Ce a spus Dodon? Că declarațiile lui Kozak i-au făcut pe liderii PAS și PPDA să meargă la această întâlnire, declarații care semănau foarte mult cu doleanțele Blocului ACUM – să se formeze o majoritate provizorie, să se anuleze sistemul electoral curent și să se organizeze alegeri anticipate. A spus dl Kozak lucrul acesta – cum să zic? – gândind sincer, că așa crede el că trebuie să se procedeze sau a spus lucrul acesta cu scopul de a-i ademeni pe Maia Sandu și pe Andrei Năstase. Și acest lucru s-a întâmplat. Odată ce au auzit aceste cuvinte foarte interesante din partea dlui Kozak, imediat ei s-au grăbit și au mers. Până la urmă se dovedește că nu s-a rezolvat nimic acolo, că nu se știe, de fapt, ce gândește Kozak cu adevărat”, a spus Nicolae Negru pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților