[ X ]
[ X ]
[ X ]
An dificil pentru mass-media audiovizuală: Câte posturi TV și radio au dispărut în 2017
7 Februarie

Anul care a trecut nu a fost unul tocmai prosper la capitolul lansări de posturi TV și radio. Dimpotrivă, potrivit datelor Consiliului Cordoonator al Audiovizualului, în 2017 și-au încetat activitatea mai mulți difuzori radio și TV.

Solicitată de CURENTUL, șefa-adjunct a Direcției Generale Licențiere, Autorizare și Monitorizare, Lidia Viziru, ne-a oferit detalii despre posturile ce au fost lansate și cele care și-au sistat activitatea.

„Anul trecut, CCA a eliberat licență de emisie pentru următoarele posturi: postul de radio „Romano-Patri FM” destinat romilor, dar care deocamdată nu și-a lansat activitatea; postul de televiziune din Comrat „ATV” ; postul de televiziune din Bălți „BTV”; postul de televiziune ART-TV; postul de televiziune „Vocea Basarabiei”. Din această listă, doar „ATV” și „BTV” și-au lansat activitatea”, a declarat Lidia Viziru.

Potrivit Codului Audiovizualului, orice difuzor radio sau TV dispune timp de 12 luni de la data eliberării licenței de emisie, pentru a începe difuzarea.

„La solicitarea difuzorilor, în 2017 și-au sistat activitatea: postul de televiziune „Aiîn – Aciîc”; postul de televiziune „Canal-X”; postul de televiziune „CTC Moldova”; postul de televiziune „Vocea Basarabiei TV”; postul de televiziune „TV Călărași”; postul de radio prin fir „Radio Chișcăreni”; postul de radio „Triumf FM”; postul de televiziune „Realitatea TV”. Altor două posturi de televiziune „Stil TV” și „OTV” le-au fost retrase licențele de emisie din motiv că nu au început să activeze. În total 10 difuzori și-au sistat activitatea ”, a declarat Lidia Viziru.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților