[ X ]
[ X ]
[ X ]
Amendament în Parlament: Crește inutil aparatul de stat. Fiecare leu trebuie cheltuit cu grijă
7 Martie

Adela Răileanu, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), ieri, s depus un amendament la proiectul de Lege care se referă la actualizarea cadrului normativ aferent managementului resurselor umane (nr.45 din 15. 02.2024), informează CURENTUL.

“Am decis să propun excluderea mai multor articole inclusiv cele care prevăd instituirea unor cabinete secretariale pentru funcții cheie în administrația de stat precum secretarul general al Aparatului Președintelui RM, secretarul general al Pralamentului RM, secretarul general al Guvernului și președintele Curții Constituționale”, a precizat deputata.

Ea a spus că, în primul rând, instituirea acestor cabinete secretariale va genera cheltuieli financiare semnificative, estimate la peste 1,5 milioane de lei anual, o sumă care ar putea fi utilizată în mod mai eficient în alte domenii vitale pentru cetățenii noștri. Într-un moment în care bugetul este limitat, fiecare leu trebuie cheltuit cu grijă.

“Mai mult, prin această măsură crește inutil numărul de angajați bugetari crescând din nou aparatul de stat. Este esențial să ne concentrăm pe optimizarea și modernizarea administrației publice, nu pe lărgirea acesteia fără justificări.

Consider că înainte de a introduce noi structuri bugetare, trebuie să fie prezentate clar beneficiile acestora. Până în acest moment, nu există o justificare convingătoare care să susțină necesitatea acestor cabinete secretariale”, a subliniat Adela Răileanu.

Inapoi la arhiva noutaților