[ X ]
[ X ]
[ X ]
AMDM şi Centrul de Expertiză şi Testare în Sănătate din Republica Belarus au semnat un memorandum de colaborare
13 Octombrie

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova (AMDM) şi Centrul de Expertiză şi Testare în Sănătate din Republica Belarus au semnat un memorandum de colaborare în domeniul medicamentului, transmite CURENTUL.

Directorul general al AMDM, Vladislav Zara a declarat că documentul va fortifica relaţiile bilaterale între autorităţile de reglementare în domeniul medicamentului: „Acest document reprezintă o piatră de hotar în dialogul țărilor noastre cu privire la asigurarea calităţii medicamentelor. Vom putea coopera mai fructuos în vederea armonizării abordărilor faţă de producătorii de preparate farmaceutice, susţinându-i în procedura de autorizare a medicamentelor”.

La rândul său, vice-directorul Centrul de Expertiză şi Testare în Sănătate din Republica Belarus, Serghei Marcenco a menţionat că memorandumul nu este doar un acord-cadru, ci o oportunitate de interacțiune la un nivel înalt în vederea soluţionării problemelor care pot apărea în activitățile de zi cu zi.

Memorandumul prevede asigurarea calității și eficacității medicamentelor, susținerea producătorilor din ambele ţări în procedura de autorizare a medicamentelor, recunoașterea studiilor preclinice și clinice, inclusiv a celor de bioechivalență.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților