[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambuteiajele nu vor mai fi o problemă! INP lansează serviciul „InfoTrafic”
22 Februarie

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) lansează serviciul „InfoTrafic”, care va informa conducătorii auto despre eventuale ambuteiaje create pe drumurile locale și naționale din țară, transmite CURENTUL.

Potrivit șefului INP, Livii Baziuc, noul serviciu va fi implementat pentru început în Capitală, iar informațiile despre eventualele ambuteiaje și accidente rutiere se vor transmite prin sursele mass-media.

„Ambuteiajele se formează în centrele mari. Pentru început de acest serviciu vor beneficia cetățenii din Chișinău. Mesajele de informare asupra traficului rutier se vor transmite prin sursele media, mai mult mizăm pe radio, fiindcă conducătorii auto mai mult ascultă radio-ul. Totodată, mesajele se vor difuza la TV, pe rețele de socializare, iar informația va fi colectată de la cetățeni, angajații INP antrenați în teritoriu. De asemenea, cetățenii vor primi informații pe unde ar putea ocoli ambuteiajele formate”, a spus șeful INP.

Șeful serviciului „InfoTrafic”, Pavel Apostol, spune că informația va fi verificată prin camerele de monitorizare și echipele mobile al INP.

„Vom conlucra cu organele publice abilitate, Administrația de Stat al Drumurilor, companiile de taxi, etc. Orice informația provenită din teritoriu va fi verificată prin sursele INP și transmisă imediat surselor media și echipelor din teritoriu”, a spus Pavel Apostol.

Serviciul „InfoTrafic” va fi activ de mâine, 23 februarie. Logo-ul serviciului: „O persoană informată este o persoană protejată”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților