[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasadorul Turciei în RM: Ne dorim să putem ajuta și mai mult Moldova
2 Septembrie

Republica Turcia a transmis astăzi Republicii Moldova un lot de asistență materială ce include echipament medical de protecție, oferit în contextul combaterii pandemiei COVID-19, informează CURENTUL.

„Am trecut și continuăm să trecem printr-o perioadă dificilă când din cauza pandemiei practic toate domeniile de viață au fost întrerupte. Turcia și în această perioadă s-a străduit să fie solidară cu Moldova, prietenul și partenerul nostru strategic. Astfel, în lunile aprilie și mai am oferit un lot de echipamente medicale cu titlul de ajutor material. Solidaritatea noastră va continua. În acest context, ministru de externe a Turciei în august a mai adus cu el un lot de materiale predestinate UTA Găgăuzia și altor regiuni. Astăzi, trăiesc un sentiment de fericire să transmit în prezența dvs. 30 mii unități măști, 1400 unități de șorțuri chirurgicale și 600 unități de halate chirurgicale de protecție. Totodată, ministrul Turciei al Afacerilor Externe cu scopul de a susține procesul de educație de la distanță a mai adus cu el un lot de tablete și laptopuri. O parte din acestea au fost date ieri în primire unei școli din UTA Găgăuzia, alte în cel mai scurt timp vor fi transmise gimnaziului Ratuș spre folosință profesorilor și elevilor. În perioada următoare în măsura posibilităților precum și cu suportul oamenilor noștri de afaceri ne dorim să putem ajuta și mai mult Moldova”, a spus Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, în cadrul unei ceremonii de transmitere a ajutorului.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Holostenco a menționat că, în aceste clipe dificile pentru întreaga omenire și RM, doar prin solidarizare și implicare putem să depășim această pandemie.

„Turcia a fost și va rămâne un partener strategic pentru toate domeniile economiei din RM. Aduc mulțumiri și gratitudine pentru acest gest de donare a acestor echipamente medicale de protecție. Acest lot, vă asigur, că vor fi distribuite către toate instituțiile medico – sanitare din țară pentru a asigura protecția personală medicală”, a conchis secretarul de stat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților