[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasadorul Serghei Mihov a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Lituania
8 Mai

În cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Prezidenţial, Serghei Mihov a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova, Președintelui Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė, transmite CURENTUL.

În discuția care a urmat, Președintele D. Grybauskaitė a salutat relaţiile de prietenie dintre Republica Moldova şi Republica Lituania, reiterând disponibilitatea Lituaniei de a acorda în continuare asistenţă Republicii Moldova în implementarea reformelor orientate spre integrarea europeană a ţării noastre.

La rândul său, ambasadorul Serghei Mihov a menţionat importanţa susţinerii din partea Lituaniei a parcursului european al Republicii Moldova şi realizării reformelor democratice în ţara noastră, în conformitate cu angajamentele asumate prin Acordul de Asociere RM-UE.

La finalul întrevederii, Șeful statului lituanian i-a urat ambasadorului Republicii Moldova mult succes în activitatea pe care o va desfăşura în decursul mandatului său în Republica Lituania şi l-a asigurat de întregul sprijin din partea autorităţilor lituaniene.

În contextul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare, ambasadorul moldovean a avut, de asemenea, întrevederi de curtoazie la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților