[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasada SUA a găzduit lansarea proiectului cinematografic „Beautiful Corruption”
20 Octombrie

Secția pentru Cultură și Presă a Ambasadei SUA din Chișinău a găzduit un grup de reprezentanți din domeniul mass media și ONG pentru vizionarea unui film scurt de Eugen Damaschin „Beautiful Corruption” si dezbateri la tema acestui film, transmite CURENTUL.

Filmul de 3 minute oferă o viziune unică asupra corupției și cum aceasta afectează viața de zi cu zi a locuitorilor Moldovei. Proiectul este realizat cu ajutorul financiar din partea Guvernului SUA.

Cineastul Eugen Damaschin a explicat că “scopul principal al proiectului este de a arăta oamenilor întreg ciclu al corupției și cum acesta afectează viețile oamenilor. Trailerul este conceput ca o oglindă a societății moldovenești. Unora poate să le placă ceea ce văd în oglindă și să trăiască în continuare precum s-au obișnuit, iar altora nu le va plăcea și vor face schimbări după ce-l vor viziona”.

Precum a menționat purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA Jed Wolfington, “acest proiect face parte din eforturile noastre de a susține libertatea de exprimare în Moldova. Statele Unite au o tradiție profundă de a se adresa comunității creative – cineaștilor, fotografilor, scriitorilor – pentru dezbaterea problemelor curente de ordin social și politic”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților