[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alți 8 candidați au fost admiși la concursul pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO
20 Septembrie

Ministerul Justiției a admis 8 candidați în cea de-a doua serie de selectare a trei juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța). Concurenții care vor promova proba scrisă, vor fi admiși la interviu, transmite CURENTUL.

În urma examinării a 9 dosare, au fost admise la proba scrisă următoarele persoane: Balta Marin, Bodiu Tinca, Bologan Dumitrița, Comerzan Diana, Croitor Alexei, Gurin Marin, Muntean Igor și Petroman Ludmila.

Proba scrisă va avea loc pe 27 septembrie 2017, cu începere de la ora 15:00, la sediul Ministerului Justiției, în sala 104. Candidații vor putea alege testul în limba engleză sau franceză. Ei au dreptul să aducă și să utilizeze un dicționar explicativ englez sau francez, iar consultarea Convenției în timpul probei va fi interzisă.

Amintim că, Ministerul Justiției a organizat primul concurs la începutul verii, în urma căruia a înaintat 4 candidați pentru cele trei funcții de juriști secunzi. Ulterior, la solicitarea Consiliului Europei (CoE), a fost anunțată o nouă rundă de selecție a candidaților. Finaliștii ambelor concursuri vor trece o probă finală organizată de CoE.

Juriștii delegați vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor adresate împotriva țării noastre. Ei nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai Consiliului Europei. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite, în exclusivitate, printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul Republicii Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților