[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alți 48 voluntari ai Corpului Păcii din SUA vor depune mâine jurământul
14 August

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Martin McDowell, va oficia, mâine, 15 august, ceremonia de depunere a jurământului de către 48 de voluntari ai Corpului Păcii, transmite CURENTUL.

Acest grup de 48 de voluntari a sosit în Moldova pe 5 iunie anul curent și a finalizat un program de instruire intensivă pentru a deveni profesori de limbă engleză și educație pentru sănătate precum și în calitate de consultanți în dezvoltare comunitară și organizațională. Pe parcursul instruirii voluntarii au locuit în familii gazde şi au început să studieze limba română.

În prezent, 48 de voluntari îşi fac serviciul în Corpul Păcii Moldova, activând în trei programe: Dezvoltare comunitară şi organizaţională, Predarea limbii engleze şi Educaţie pentru sănătate. După ceremonia de depunere a jurământului, numărul volunatrilor în Modova se va ridica la 96.

Odată cu înfiinţarea Corpului Păcii de către Preşedintele John F. Kennedy la 1 martie 1961, peste 220 000 de americani şi-au desfăşurat activitatea în 142 de ţări gazdă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților