[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alte două persoane au decedat din cauza COVID-19
7 Aprilie

Pe parcursul a 24 de ore au fost înregistrate încă două decese din cauza Coronavirus. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite CURENTUL.

„Avem 965 persoane infectate cu COVID-19 din 4 598 de teste efectuate. Avem 111 cazuri de import și 854 cu transmitere locală. În stare gravă avem 77 de persoane, în stare medie 335 persoane, restul se află în stare satisfăcătoare. Până acum au fost tratate 40 de persoane. Cu părere de rău, avem încă două decese. Ambii sunt bărbați de 68 de ani. În primul caz, bărbatul a fost internat la 3 aprilie în stare extrem de gravă, al doilea – la 6 aprilie, transferat din Glodeni în stare extrem de gravă, ambii la Institutul de Medicină Urgentă”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a venit cu un mesaj către cetățeni și lucrătorii medicali. „Astăzi, pe plan mondial este marcată Ziua Sănătății. Ziua în mod special este dedicată asistenților medicali, dar și moașelor. În acest an, această zi este una deosebită. Ne vizează pe fiecare dintre noi, pe fiecare țară. Nu se vor face astăzi declarații oficiale, fiecare persoană își îndreaptă inima și speranța către sistemul medical, către lucrătorii din sistem care au în spate ani lungi de studii. Cei care au nopți nedormite, care au în experiență cazuri complexe pe care le tratau și cei care au în mâinile lor vieți omenești. Nu trebuie să spunem azi că medicii sunt obligați, trebuie să fim cu toții alături de lucrătorii din sistemul medical – să-i ajutăm în prevenirea și combaterea COVID-19. Stimați lucrători medicali, venim cu sincere aprecieri pentru profesionalismul Dvs., pentru dedicația Dvs.. Fac apel către cetățenii țării – să fim mai buni, mai toleranți și mai responsabili față de lucrătorii medicali”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților