[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alte 7 certificate pentru accesul la terenurile agricole din Dubăsari au fost înmânate proprietarilor
9 Iulie

Urmare a îngrijorărilor exprimate de către Viceprim-ministrul Cristina Lesnic, în cadrul ședinței de lucru în formatul “1+1” din 02 iulie 2018, prin care s-a relevat nedumerirea în legătură cu eliberarea unui număr nesemnificativ de certificate care să permită accesul și prelucrarea terenurilor agricole situate după traseul Râbnița-Tiraspol, dar și a convenirii necesității impulsionării procesului, astăzi, 09 iulie, în rezultatul deplasării reprezentanților Biroului politici de reintegrare în or. Dubăsari, în prezența responsabililor de resort din partea administrației publice locale, agenților economici și proprietarilor de terenuri agricole din raionul Dubăsari, s-a reușit înmânarea a 7 certificate pentru o suprafață de circa 1750,6 ha. Astfel, până în prezent au fost eliberate 21 certificate raportate la o suprafață totală de circa 2 448 ha.

De asemenea, a fost stabilit un orar de lucru pentru săptămâna curentă urmare a căruia vor fi eliberate noi certificate.

Amintim că, din anul 2014 proprietarii de terenuri agricole din raionul Dubăsari nu au mai avut acces la loturile de teren situate după traseul menționat, iar până atunci dreptul de utilizare era stabilit anual.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților