[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alte 60 mii țigarete fără acte de proveniență, ridicate de echipele mobile ale Serviciului Vamal
3 Iulie

Zeci de mii de țigarete au fost descoperite de către echipele mobile ale Serviciului Vamal într-un Mercedes E-Class, stopat pentru verificări pe traseul Chișinău-Bălți. Conducătorul auto, în vârstă de 47 de ani, le-a introdus în țară prin regiunea transnistreană, ocolind posturile vamale interne de control, transmite CURENTUL.

În cadrul controlului vizual al compartimentului marfar, vameșii au depistat mai multe cutii pline cu pachete de țigări, fiind ridicate 60 000 de țigarete marca „Ashima”, fără timbre de acciz și fără acte de proveniență. Conform inscripțiilor de pe ambalaje, acestea ar proveni din Ucraina.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, mijlocul de transport – indisponibilizat, iar șoferul este documentat pentru trafic ilicit cu produse din tutun.

Serviciul Vamal atenționează: comerțului ilegal de țigarete poate avea consecințe negative nu doar asupra securității economice a statelor, dar și asupra sănătății consumatorilor, dat fiind riscul procurării unor produse contrafăcute.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților