[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alte 4 localități din Dubăsari vor avea drumuri calitative în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”
3 Iulie

„Alte patru localități din raionul Dubăsari, până la sfârșitul lunii iulie, vor avea drumuri bune și calitative în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Apreciem munca drumarilor implicați în lucrările de reparație și reconstrucție a drumurilor din Pîrîta, Coșnița, Molovata Nouă și Oxentea, dar și contribuția antreprenorilor din raion”, a menționat astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii. Chiril Gaburici a întreprins o vizită de lucru în raionul Dubăsari, pentru a verifica mersul lucrărilor de reparație a drumurilor, conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, transmite CURENTUL.

Chiril Gaburici a atenționat asupra executării calitative și durabile a lucrărilor de modernizare a părții carosabile din pietriș în asfalt. Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a specificat că porțiunea de drum reparată, din localitatea Pîrîta, este una de interes public sporit, așa cum asigură accesul la zona de odihnă de pe malul râului Nistru, precum și accesul la zona industrială din localitate.

Responsabilii au prezentat lucrările deja executate și etapele care urmează a fi întreprinse, pentru finisarea integrală a lucrărilor pe tronsoanele de drum din cele 11 localități din raionul Dubăsari, incluse în proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Ministrul Chiril Gaburici a discutat cu drumarii care execută lucrările de reparație și reconstrucție a drumurilor despre tehnicile utilizate, calitatea materialului folosit și mașinile performante care le simplifică munca. La finalul vizitei în teritoriu, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat că mizează în continuare pe un dialog deschis și constructiv cu autoritățile publice locale și antreprenorii implicați în executarea lucrărilor de reconstrucție a drumurilor.

Costul estimat pentru reparația unei străzi din localitatea Pîrîta, cu lungimea de 1,1 km, este de 3, 2 milioane de lei. În satul Coșnița, pentru restaurarea unui tronson de drum cu lungimea de 1,3 km s-au alocat 2,9 milioane de lei. Lucrările de modernizare a părții carosabile din pietriș în asfalt, cu lungimea de 1 km, din Molovata Nouă, costă aproximativ 2,8 milioane de lei. Pentru reparația drumului cu lungimea de 1 km din Oxentea sunt necesare 1,5 milioane de lei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților