[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alimentația copiilor în școli și grădinițe discutată cu managerii instituțiilor din Drochia
27 Septembrie

Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor (DTSA) Drochia a organizat un seminar cu managerii instituțiilor școlare și preșcolare cu privire la alimentația copiilor și elevilor din instituțiile raionului, transmite CURENTUL.

La seminar au fost prezenți reprezentanții Directiei raionale de Învățamânt Tineret și Sport, reprezentați ANSP Soroca și managerii instituțiilor școlare și preșcolare, dar și bucătarii șefi de la blocurile alimentare.

Prezentările specialiștilor din cadrul DTSA au avut ca scop eficientizarea procesului de alimentație în școli și grădinițe, respectarea cerințelor generale și specifice de igienă a produselor alimentare, dar și prevenirea intoxicațiilor alimentare.

În acest fel, au fost abordate următoarele obiective:

Stabilirea gradului de responsabilitate a tuturor actorilor implicați în procesul de alimentatie în școli și grădinițe;

Asigurarea accesului copiilor la produse alimentare sănătoase;

Implimentarea și îndeplinirea programului de autocontrol;

Rezultatele controalelor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Potrivit unui comunicat al ANSA, recomandările managerilor au fost de a respecta legislația din domeniul alimentar și instrucțiunilor privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general, respectarea principiilor procesului de alimentație a copiilor și îndeplinirea programului de autocontrol.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților