[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexei Tulbure: Cerințele pentru primirea tranșei III din suportul macrofinanciar nu au fost îndeplinite
1 Iunie

Directorul Oral History Institute of Moldova, Alexei Tulbure a explicat de ce condițiile pentru suportul macrofinanciar au devenit mărul discordiei în societate, transmite CURENTUL.

Alexei Tulbure a specificat că, pe lângă aspectele tehnice prevăzute în Acord, mai sunt și alte aspecte necesar de îndeplinit.

„Suportul macrofinanciar urma să ajungă la noi în trei tranșe. Două au fost primite, a treia se așteaptă. Au fost multe declarații din partea Premierului Filip, precum că toate cerințele au fost îndeplinite. 19 condiții au fost puse în fața R. Moldova pentru a primi banii. După ce îndeplineam aceste cerințe, urma să ajungem în perioada de monitorizare. Noi constatăm că, aceste cerințe nu s-au îndeplinit. Dacă să citim atent Acordul, acest grant și credit, pe lângă aspectele tehnice, sunt paragrafe care specifică că ambele părți trebuie să conștientizeze că îndeplinirea Acordului se va face dacă țara va merge spre democratizare. La noi în acest timp s-a produs o distrugere de democrație în țară. Trebuie să înțelegem că partenerii UE acordă suport celor care îndeplinesc cerințele”, a spus Alexei Tulbure, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților